Babymassage is bedoelt voor baby’s van 6 weken tot en met 9 maanden oud. Massage  heeft veel positieve effecten, zowel voor de baby als voor de ouder/ verzorger van de baby. Door de aanraking voelt een baby zich welkom en veilig en komen emoties tot rust. Babymassage vergroot het lichaamsbesef van je kindje.  Wanneer je je baby regelmatig masseert zal je baby zich beter kunnen ontspannen en optimaliseer je zijn of haar doorbloeding. Ook geeft het positieve invloeden op het slaapgedrag en de spijsvertering.

 

Babymassage geeft jou als vader of moeder van je baby meer zelfvertrouwen met het omgaan en verzorgen van je baby. Verder geeft 

het een vast moment van intimiteit waardoor de band met de baby sterker wordt, dit is goed voor de ontwikkeling van het zelfrespect en de 

sociale vaardigheden van je kindje. 

 

Onderwerpen die aan de orde komen:

        - massage bij darmkrampjes

        - de ontwikkeling van je baby in zijn/ haar eerste jaar

        - de houding van vader/ moeder en kind tijdens de 

           dagelijkse verzorging

 

De cursus wordt gegeven in kleine groepen, maximaal 4 vaders of moeders met hun baby. Voordeel hiervan is dat de baby's niet teveel prikkels krijgen en dat er veel ruimte is voor persoonlijke begeleiding.

Individuele begeleiding bij de cursus Babymassage kan eventueel bij jou thuis. (2 lessen van 1 uur).

 

Bijeenkomsten

In 3 bijeenkomsten leer jij je baby masseren en wordt informatie gegeven over deze massage, zodat je ook thuis aan de slag kan. De cursus is erop gericht om de gezondheid en ontwikkeling van de baby te bevorderen.

 

 

Je wordt persoonlijk begeleid door onze fysiotherapeut en er is alle ruimte voor vragen.

Klik voor meer informatie op onderstaand logo.

 

Babymassage

mamaenbabyhaarlem.png