Het belangrijkste deel van de rug is de wervelkolom. De wervelkolom wordt ondersteund door diverse spieren, ligamenten en kapsels. Daarnaast bestaat er uiteraard een nauwe samenhang met de ribbenkast, het hoofd, de schoudergordel, het bekken en indirect ook met heup, knie en enkel.

Door de centrale functie van de rug kan er gemakkelijk een disbalans ontstaan. Dit kan zich zowel in de gewrichten als in de omringende structuren afspelen. 90% Van de rugklachten worden aangeduid als ‘a-specifieke rugklachten’, wat inhoudt dat er geen schade in de rug te vinden is. De overige 10% zijn de specifieke rugklachten, zoals een hernia.

 

Fysiotherapeutische behandeling
Fysiotherapie Gezond heeft zich extra gespecialiseerd in de behandeling van rugklachten bij moederschap. Naast de ‘manuele’ behandelingen zoals mobiliseren, biedt Fysiotherapie Gezond therapie gericht op het voorkomen of verzachten van de klachten in de rug met technieken en houdingen die we u aanleren.

Zo voeren we correcties uit op uw standaard houding, of u nu staat, zit of ligt. Ook gaan we u leren tillen. Het gebruiken van de juiste tiltechniek kan de problemen een stuk voorkomen. Door het aanleren van bepaalde preventieve oefeningen kunnen sommige klachten voorkomen worden.

Rugklachten