Sporten tijdens de zwangerschap heeft een positieve invloed op het energieniveau, het algemeen welbevinden, de nachtrust en op de bloeddruk. Daarnaast zorgt sporten tijdens de zwangerschap tevens voor sterkere spieren, een betere darmfunctie en een sneller herstel na de bevalling. Het sporten tijdens de zwangerschap wordt individueel afgestemd op de mogelijkheden van de aanstaande moeder.


Voor wie?
Iedere vrouw kan meedoen vanaf de zestiende week van de zwangerschap tot aan de bevalling. Afhankelijk van de cursiste kan vanaf vijf weken na de bevalling al weer deelgenomen worden aan de ZwangerFit® lessen.

 

De lessen
De lessen ZwangerFit worden zowel binnen en buiten gegeven op:

Woendagavond: 18:45 - 19:45 & 19:45-20:45

(Locatie: Speeltuin Delftwijk)

 

De volledige cursus bestaat uit:

 

 • 10 lessen actieve lessen prénataal en 2  theorielessen en 1 partneravond (1,5uur)

 • 6 lessen postnataal

 

 • Actieve lessen
  De actieve lessen zijn de moderne versie van de traditionele zwangerschapsgymnastiek. In de lessen wordt aandacht besteed aan de lichaamshouding tijdens de zwangerschap. We maken gebruik van muziek, aerobics en fitness oefeningen om zo de houding te verbeteren en de spiergroepen te versterken die vanwege de zwangerschap zwaarder belast zijn. De oefeningen worden aangepast aan de belastbaarheid van de vrouwen die op dat moment meedoen

 

 • Theorielessen
  In de theorielessen leer je wat er verandert in je lichaam tijdens je zwangerschap en hoe je hier op een goede manier mee omgaat, zodat je tijdens de zwangerschap jezelf toch fit en actief kan voelen. Natuurlijk bespreken we ook wat er gebeurd tijdens een bevalling en hoe je je hier goed op kan voorbereiden. De partnerles sluit hier mooi op aan zodat ook je partner weet hoe hij tijdens de bevalling jou op een fijne manier kan ondersteunen. 

 

 • Partnerles
  Een no nonsens les!Tijdens deze les komt ook het hele bevallingsverhaal aan bod. In de les komt de ‘taak’ van de partner, ademhaling oefeningen en massagetechnieken voor tijdens de bevalling aan bod. Uiteraard is er altijd ruimte om vragen te stellen, een bevalling is namelijk niet standaard. Om het hele verhaal te kunnen vertellen en omdat de groep bij de partnerles dubbel zo groot is duurt deze les anderhalf uur.

 

 

Geef je op voor een gratis proefles

 

 

Cursus ZwangerFit tarief

Complete cursus                  

€ 210,-

ZwangerFit (10 lessen)

€115,-

Postnatale cursus  (6 lessen)                 

€ 66,-

Postnatale cursus  (10 lessen)               

€ 115,-

Maandabonnement 38,50

Kwartaalabonnement  110,-


Theorielessen in combinatie met ZwangerFit

€65,00

 

Meerdere zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de cursuskosten. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar

 

Startdata ZwangerFit

In 2021 wordt de cursus doorlopend gegeven en is er dus constante instroming mogelijk! De data voor de theorielessen worden samen met de groep bepaald. De lessen zullen ongeveer eens per kwartaal te volgen zijn.

 

 

 

 

 

Vul onderstaand formulier in en schrijf je in voor een gratis proefles. 

ZwangerFit

Je gegevens zijn verzonden! Je hoort zo spoedig mogelijk van ons. Let op, soms komt onze reactie in je ongewenste email terecht.