Sporten tijdens de zwangerschap heeft een positieve invloed op het energieniveau, het algemeen welbevinden, de nachtrust en op de bloeddruk. Daarnaast zorgt sporten tijdens de zwangerschap tevens voor sterkere spieren, een betere darmfunctie en een sneller herstel na de bevalling. Het sporten tijdens de zwangerschap wordt individueel afgestemd op de mogelijkheden van de aanstaande moeder.


Voor wie?
Iedere vrouw kan meedoen vanaf de zestiende week van de zwangerschap tot aan de bevalling. Afhankelijk van de cursiste kan vanaf vijf weken na de bevalling al weer deelgenomen worden aan de ZwangerFit® lessen.

 

De lessen
De lessen ZwangerFit worden gegeven in Speeltuin Delftwijk. We sporten vaak buiten, maar bij slecht weer kan er gebruik worden gemaakt van het speeltuin gebouw. Ook is er een toilet aanwezig,

Actuele tijden:

Woendag 18:45 - 19:45 & 19:45 - 20:45

 

  • Actieve lessen
    De actieve lessen zijn de moderne versie van de traditionele zwangerschapsgymnastiek. In de lessen wordt aandacht besteed aan de lichaamshouding tijdens de zwangerschap. We maken gebruik van muziek, aerobics en fitness oefeningen om zo de houding te verbeteren en de spiergroepen te versterken die vanwege de zwangerschap zwaarder belast zijn. De oefeningen worden aangepast aan de belastbaarheid van de vrouwen die op dat moment meedoen

 

  • Partnerles
    Een no nonsens les! Tijdens deze les komt ook het hele bevallingsverhaal aan bod. In de les komt de ‘taak’ van de partner, ademhaling oefeningen en massagetechnieken voor tijdens de bevalling aan bod. 

 

 

Cursus ZwangerFit tarief

        

ZwangerFit (10 lessen) €115,-

Postnatale cursus  (6 lessen) € 66,-                

Let op rittenkaarten zijn 6 maanden geldig, je hebt dus ruim de tijd om je lessen in te zetten. 

 

Maandabonnement 38,50

Kwartaalabonnement  110,-


Theorielessen in combinatie met ZwangerFit

€65,00

 

Meerdere zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de cursuskosten. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar

 

Startdata ZwangerFit

In 2022 wordt de cursus doorlopend gegeven en is er dus constante instroming mogelijk! 

 

 

 

 

 

Vul onderstaand formulier in en schrijf je in voor een gratis proefles. 

ZwangerFit

Je gegevens zijn verzonden! Je hoort zo spoedig mogelijk van ons. Let op, soms komt onze reactie in je ongewenste email terecht.